Informatie

Het beste voor je kindje...

het is immers het meest waardevolle bezit

Niets is zo lekker als schapenwol. Slapen op, onder of tussen merinowol is rustgevend en ontspannen.

Merinowol met een vleugje kaschmier (+/- 0,5%) is een superzachte wol, die aanvoelt als zijde. De vezels van merinowol zijn zeer fijn. Het is de meest fijne wolvezel, die er is. Om enigszins een idee te geven: 1/10 van de dikte van een mensenhaar. Al onze wollen producten zijn voorzien van het woolmark label.

Normale wol wil nog wel eens kriebelen. Merinowol kriebelt niet, waardoor je jouw kindje met een gerust hart prettig kunt laten slapen. Wol wordt vaak geassocieerd met warm. Merinowol heeft de eigenschap dat het zowel isoleert als ventileert, waardoor de wol warmte vasthoudt wanneer het koud is en als het warm is overtollige warmte ventileert. De merinowol werkt niet als je jouw baby of kind in een synthetische pyjama laat slapen.

Warm in de winter – koel in de zomer
Baby’s hebben in het begin moeite om hun lichaamstemperatuur zelf te reguleren, zeker bij wisseling van temperatuur (overdag warm, ’s nachts kouder, zomer, winter, trek van een deur enz).  Je baby raakt niet bezweet en voelt niet klam aan doordat de vochtige lucht door de deken verdwijnt, waardoor je baby een constante en aangename temperatuur blijft houden.

De lichaamstemperatuur wordt goed gereguleerd doordat de stilstaande lucht tussen de merinovezels zorgt voor een micro klimaat rondom  het lichaam. Eenvoudig gezegd zorgt de wol ervoor dat de lichaamstemperatuur van jouw baby of kind op peil gehouden wordt, waardoor hij of zij het niet te koud en zeker niet te warm heeft. Hierdoor is jouw baby of kind warm bij koud weer en koel bij warm weer.

Merinowol is huidvriendelijk
Heel anders dan bij gewone wol is merinowol huidvriendelijk, te gebruiken bij baby’s/kindjes met een (over)gevoelige huid, eczeem, maar ook bij astma, allergieën e.d.

Onze producten van merinowol zijn allemaal wit. De wol is dus niet geverfd in een lief kleurtje blauw of roze. Dat ziet er natuurlijk heel schattig uit in een bedje of kinderwagen, maar het gaat uiteindelijk om optimaal comfort. Hierdoor is in onze producten de nodige wolvet, die voor de natuurlijke werking van de wol zorgt, nog aanwezig. Bij een merinowollen dekentje met een kleurtje moet eerst het wolvet er voor een groot gedeelte uit voordat de verf op de wol aanwezig blijft.

Veiligheid
Synthetische of donzen dekbedjes zijn vaak te warm en daardoor riskant voor kinderen tot 5 jaar. Bij een dekbedje, waarbij de temperatuur niet goed gereguleerd wordt, hebben baby’s meer kans op oververhitting. Bovendien worden synthetische dekbedjes brandwerend gemaakt door iets aan het materiaal toe te voegen.

Merinowol (alle wollen producten trouwens) is van nature brandwerend en dus veiliger voor jouw kindje. Het is de meest veilige vezel die er bestaat. Het zal niet smelten en niet aan de huid gaan kleven. Een vlam zal op wol ook doven. Merinowol heeft zelfs een betere bescherming tegen UV-straling op zonnige dagen dan synthetische of zelfs katoenen stoffen.

Daarnaast liggen dekbedjes los, waardoor een baby, die veel beweegt er gemakkelijk onder kan raken. Eenmaal met het hoofdje onder een dekbedje is de kans groot dat de baby niet meer kan ademen.

Veel veiliger is het om je baby rondom goed in te stoppen in een dekentje met laken (katoen), zodat het zich niet naar beneden kan worstelen. Bovendien heeft een dekentje van merinowol ventilerende eigenschappen, waardoor jouw kindje wel kan blijven ademen.

Waarom een boven- en onderdeken
Wij adviseren ook bij kinderen om ze te laten slapen “tussen” merinowol. Jouw kindje ligt onder een dekentje. Daarnaast ligt jouw kindje op een onderdeken. De onderdeken heeft een drukverlagende werking. De vezels van de wol behouden hun soepelheid, veerkracht en comfort. Deze eigenschappen zorgen voor een optimaal ligcomfort, waardoor jouw kind   ’s ochtends uitgerust en fris wakker wordt.

Makkelijk in onderhoud
Met kinderen in huis is het altijd druk en hectisch. Gelukkig is het onderhouden van merinowollen producten verrassend eenvoudig. Merinowol heeft mede door de aanwezige wolvet een natuurlijke beschermende buitenlaag, die vuil niet toelaat en zorgt dat vlekken niet absorberen. Daarnaast is merinwol geurbestendig. Producten van merinowol blijven langer schoon en hoeven dus minder vaak gereinigd te worden.

Wetenschappelijk bewezen
Een studie, uitgevoerd door de Universiteit van Sydney, heeft aangetoond dat mensen langer slapen, eerder in slaap vallen en minder vaak wakker worden, wanneer beddengoed van merinowol gebruikt wordt. Dit geldt zowel bij warme omstandigheden (29 gr. Celsius) als bij koud en neutraal weer. Ook is aangetoond dat mensen die lijden aan chronische huidaandoeningen veel baat hebben bij het slapen onder merinowol.

Voor vele doeleinden geschikt
Hoewel slapen in de eerste levensfase het meest belangrijke is, is  merinowol niet alleen geschikt voor in het bedje, maar ook voor in de box, de kinderwagen, een reiswieg enz.

De voordelen op een rij:

 • 100% eco/natuurlijk
 • Lichtgewicht en zacht als zijde
 • Anti-bacterieel
 • Ademend/ventilerend, waardoor het warme en vochtige lucht afvoert (beter dan katoen) en jouw kindje niet klam en oververhit raakt
 • Warm en gezond
 • Temperatuur regulerend – warm in de winter/koel in de zomer
 • Klimatiserend
 • Van nature brandwerend
  (smelt niet, kleeft niet aan de huid en dooft op de wol)
 • Huismijt werend
 • Neemt geen geurtjes op
 • Kan in de wasmachine
 • Bij normaal gebruik lange levensduur

Het Merinoschaap
Merinowol is afkomstig van het Merinoschaap. In Nederland is dit schaap een zeldzaamheid. De oorsprong van het huidige Merinoschaap is ontstaan uit schapen van de Beri-Merines. Dit is een Noord- Afrikaanse Berber stam, die in de 12e eeuw naar Spanje kwam. De Spanjaarden hebben de schapen van deze stam gekruist met schapen uit Spanje, waardoor het Merinoschaap ontstond. Spanje bleef tot het begin van de 18e eeuw het alleenrecht op deze schapen opeisen. Inmiddels behoort het Merinoschaap tot één van de bekendste schapenrassen in de wereld en wordt vooral geprezen om de kwaliteit van de wol. Merinoschapen komen nu o.a. in Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika veel voor.

Eén schaap produceert, dankzij de vele huidplooien, wel 5 kg. wol per jaar. Naast de grote wolproductie, is de merinowol ook van een bijzonder hoge kwaliteit. De wol staat bekend als één van de beste soort die er bestaat, met de dunste vezel. Per vierkante cm groeien bij een Merinoschaap 10 keer zoveel haartjes als bij een ander soort schaap. De wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor tal van toepassingen.

De geschoren lamswol die wij gebruiken komt uit Nieuw Zeeland.

Contact:
Beatrixpark 24a
7101 BN  WINTERSWIJK
Tel (085) 111 97 34
info@babygezondslapen.nl

babygezondslapen.nl © 2015 | Onderdeel van Kuipers Wolrijk - K.v.K. 53376021 | ®DESIGN XPRESSIONS | PRIVACY POLICY